مشاركة: هل ولدت الكنيسه القبطيه ميّته أم معاقه؟
ما كتبته أيها العبقرى يسمى فى علم النفس الأسقاط . . . و هو أسقاط كل الافات و السلبيات الشخصيه على الغير . . . و مافيش مانع من أسقاط كل ايجابيات الأخر على النفس . . . وهو حاله مرضيه شهيره تنتاب الانسان حين يكون مقتنعا داخليا بمدى فساده و حقارته و فى نفس الوقت ممتلئ بالحقد على من هم حوله و يرى أنهم أفضل منه . . . و لأنه مرض نفسى فأن صاحبه لا يقيم نفسه و يصلح منها ليصبح كالاخر . . . وانما يسقط ما لديه من قذارات يفيض بها مستنقع نفسه على غيره ناسبا لنفسه صلاحهم و مميزاتهم .
صدقنى يا أخ كلسون - عفوا كسلون- انا لم يضايقنى موضوعك على الاطلاق . . . و لم أشعر تجاهه سوى بالاشفاق الشديد عليك . . . فرائحة المرض النفسى تفوح من المقال من اول كلمه الى اخر كلمه . . . و يبدو انك - مع الأسف - فى مرحله متطوره من المرض .
نصيحتى لك ان تسارع بالذهاب لطبيب نفسى متخصص مقتدر فى مجاله . . . و رغم ان حالتك المتطوره تلك ستستغرق بعض الوقت الا ان مافيش حاجه بعيده عن ربنا و ان شاء الله ييجى يوم و تتخلص من حالة الاسقاط اللى عندك دى و تبقى طبيعى .
وقتها من فضلك تعيد قراءة المقال العبقرى اللى انت كتبته ده و انت من نفسك ها تشوف حالتك وقت المرض كانت عامله ازاى . . . و اكيد انت من نفسك ها تعترض على كل كلمه فيه و يا اما تعدله يا أما ها تتبرى منه و تلغيه خالص .
اما دلوقتى و لحين ما تتعالج ما اظنش ان أى حوار ينفع معاك .
المفدى
__________________
الانفصال هو الحل
الانفصال هو الحل
الانفصال هو الحل
الانفصال هو الحل
|