تم صيانة المنتدي*** لا تغير فى سياسه من سياسات المنتدى اكتب ما تريد لان هذا حقك فى الكتابه عبر عن نفسك هذه ارائك الشخصيه ونحن هنا لاظهارها
جارى تحميل صندوق البحث لمنتدى الاقباط

العودة   منتدي منظمة أقباط الولايات المتحدة > المنتدى العربى > المنتدى العام
التّسجيل الأسئلة الشائعة التقويم

المنتدى العام يهتم هذا القسم بالأخبار العامه

 
 
خيارات الموضوع طريقة العرض
Prev المشاركة السابقة   المشاركة التالية Next
  #21  
قديم 22-02-2011
mohammed abdelmeni mohammed abdelmeni غير متصل
Registered User
 
تاريخ التّسجيل: Jan 2011
المشاركات: 2
mohammed abdelmeni is on a distinguished road
مشاركة: استفتاء على المادة الثانية على موقع الأهرام - برجاء المشاركة

عن الموضوع الخاص بمسألة المادة الثانية من الدستور :

سلام الله علينا جميعا
أحب أن أؤكد ‎- قبل البداية في الحديث ‎- أن مسألة الإسلام دين فقط أم دين و دولة ، هي مسألة اختلف فيها بعض علماء المسلمين ، البعض يقول دين فقط ، و البعض يقول دين و دولة.
بس فيه قصة مهمة جدا حصلت مع الدكتور مصطفى محمود ‎- الله يرحمه و أحب أقول القصة دي هنا لأنها في صميم موضوعنا ، و الحكاية إن بعض الناس قالوله [ ليه مش بتقول صراحة إن الإسلام هو الحل رغم إن كتاباتك كلها مع الإسلام ]
و كان رده : أي إسلام تقصدون ؟ إسلام الخميني ولا إسلام طالبان ولا ....ولا .... ولا.......
أعتقد إن رده هنا معناه إنه مش ضد الفكرة بشكل عام ، لكن ‎- على سبيل الفرض‎- يوم ما أحب أقول إن الإسلام هو الحل ، يبقى لازم يكون عندي رؤية واضحة لشكل الإسلام اللي أنا شايف إنه هو الحل
للأسف الشديد ، إحنا كمسلمين عندنا إختلاف في وجهات النظر في أمور كتيرة في الحياة الاجتماعية [ الكلام ده على مستوى الناس العاديين مش على مستوى العلماء ، و على فكرة برضو عايز أقول إن في ناس كتير شكلهم علماء و هما ولا حاجة ] المهم ، عايز أقول إن الخلاف ده بيكون في مواضيع جوهرية جدا ، زي مثلا العلاقة مع الآخر من غير المسلمين ، في ناس مثلا شايفة إن العلاقة مع الآخر لازم تكون سلمية من غير أي شكل من أشكال العدوان طالما إن الآخر مسالم هو كمان معايا ، و ده الصح طبعا ، و لكن للأسف في ناس آخرين بيحبوا الالتزام بأحكام معينه عن العدوان على الآخر ، و دي كلها أحكام كان ليها ظروف معينة ، و نزلت آيات تانية تلغيها علشان الظرف بتاع نزول آيات العنف إنتهى [ أنا عارف طبعا إن الأخوة المسيحيين بيقولوا إن محمد عمل آيات لأوقات الضعف و آيات تانية لأوقات القوة ] بس طبعا الحكاية مش كدة خالص ، و عموما ده مش موضوعنا دلوقتي ، الخلاصة إن الناس ديه مخها وقف عند الآيات اللي بتوافق رغباتهم الدموية و ماشافووش إن برضو في آيات تانية بتنادي بالسلام و مش بيحاولو يشغلوا دماغهم دقيقة واحدة.
الحاجة التانية اللي مهمة جدا هي مسألة المرأة في الإسلام ، هتفضل في البيت ولا هتروح الشغل ، هاتلبس نقاب ولا لا ولا ......ولا ..... طبعا كلها أمور رجعية أنا مش موافق عليها ، و أي مسلم فاهم الإسلام صح مش ممكن يوافق عليها .
ده غير حاجات تانية كتير ، اللي أنا عايز أقوله إن إحنا لازم كمسلمين نوصل لحل في الأمور الاجتماعية دي قبل ما نقول إن الإسلام هو الحل ، و أنا متأكد إن الإسلام في المستقبل القريب هيلاقي علماء مخلصين يقوموا بتنقية الإسلام من كافة العوالق التاريخية المزيفة اللي دخلت الإسلام ، علشان الإسلام دخل النفق المظلم أيام عثمان ابن عفان وللأسف ، لسة الإسلام محبوس في نفس الخندق من أكتر من ألف سنة ، علشان كل محاولات الإصلاح تم خنقها بواسطة النظم الحاكمة اللي بطبعها بتخاف من أي محاولة لزعزعة الاستقرار .
وأخيرا ، لو فرضنا إن محاولات الإصلاح في الفكر الإسلامي تمت بنجاح ، و تم اعتماد الإسلام كمصدر من مصادر التشريع ، يبقى لازم برضو يتم اعتماد الدين المسيحي مع الإسلام علشان ‎- ببساطة ‎- المسيحيين في مصر عددهم لا يقل بأي حال من الأحوال عن عشرة مليون ، و مستحيل تقدر تنكر وجود عشرة مليون بني آدم بجرة قلم.
و أخيرا برضو ، رجاء من الأخوة المسلمين اللي ممكن يقروا الرسالة دي ، بلاش يسيئوا الظن بيا ، لازم نعرف كلنا إن إعطاء الحق لأصحابه بيرفع راس الإسلام و المسلمين ، مش العكس ، و بلاش نستهين بحقوق الناس و في الآخر نستغرب و نقول ‎[ يا ترى المسيحيين غضبانين ليه ].
و السلام ختام .
الرد مع إقتباس
 


عدد الأعضاء الذي يتصفحون هذا الموضوع : 1 (0 عضو و 1 ضيف)
 

قوانين المشاركة
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is متاح
كود [IMG] متاح
كود HTML غير متاح

الإنتقال السريع

مواضيع مشابهة
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى الردود آخر مشاركة
الأقباط مشغولون بالمادة الثانية من الدستور .. والبابا يفضل الصمت ! net_man المنتدى العام 8 20-02-2011 05:40 AM
المادة الثانية من الدستور وحقوق الأقباط MAFYA المنتدى العام 15 28-11-2006 02:01 AM
حبيب ينفي تهديده بقطع لسان المطالبين بإلغاء المادة الثانية من الدستور john_602003 المنتدى العام 9 10-10-2005 02:04 PM


جميع الأوقات بتوقيت امريكا. الساعة الآن » 08:57 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

تـعـريب » منتدي الاقباط